Ciri Power-Supply

ciri daya-sumber

Ana sawetara ciri daya-sumber sing mengaruhi operasi:

Mabur:  Ing jenis ing voltase output dc minangka fungsi saka wektu ing voltase pancet line, mbukak, lan suhu sekitar.

Nanggepi Dynamic:  A sumber daya bisa dipunginaaken ing sistem kono iku requirement kanggo nyedhiyani nanggepi dinamis cepet kanggo owah-owahan ing daya mbukak. Sing bisa dadi cilik kanggo mbukak microprocessors-kacepetan dhuwur karo fungsi daya-Manajemen. Ing kasus iki, pass uga ing negara siyaga lan marang dhawuhe kudu miwiti munggah utawa mateni langsung, kang isine sapunika dhuwur dinamis karo tarif ramp cepet ing sumber daya. Kanggo maringi leladen pass ing, voltase output sumber kang kudu dalan munggah utawa mudhun ing interval wektu tartamtu, nanging tanpa OVERSHOOT gedhe banget. 

Efficiency:  Rasio saka daya output-kanggo-input (ing persen), diukur ing saiki mbukak diwenehi karo kahanan line nominal (pout / Pin).

Wektu Holdup:  Wektu sajrone voltase output sumber daya kang tetep ing specification ngisor mundhut saka daya input.

Inrush saiki:  Peak cepet input saiki digambar dening sumber daya ing siji-ing.

Standar internasional:  Panjenengan syarat safety sumber daya lan EMI (campur elektromagnetik) tingkat allowable. 

Hubungan:  misahake Listrik antarane input lan output saka sumber daya diukur ing volt. A non-sepi wis path dc antarane input lan output saka sumber, déné sumber daya sepi ngandhut sing trafo kanggo ngilangke path dc antarane input lan output.

Angger Line:  ngganti ing Nilai saka voltase output dc asil saka owah-owahan ing voltase input ac, kasebut minangka owah-owahan ing ± MV utawa ±%.

Angger mbukak:  ngganti ing Nilai saka voltase output dc asil saka owah-owahan ing mbukak saka mbukak-circuit kanggo saiki output maksimum-dirating, kasebut minangka owah-owahan ing ± MV utawa ±%.

Output gangguan:  iki bisa dumadi ing sumber daya ing wangun semburan cendhak energi frekuensi dhuwur. Gangguan disababaké déning daya lan discharging saka capacitances parasitic ing sumber daya sak siklus operasi. Amplitudo sawijining global lan bisa gumantung ing mbukak impedansi, nyaring external, lan carane iku pangukuran. 

Voltase output Potong:  Most power supplies have the ability to “trim” the output voltage, whose adjustment range does not need to be large, usually about ±10%. One common usage is to compensate for the dc distribution voltage drop within the system. Trimming can either be upward or downward from the nominal setting using an external resistor or potentiometer.

Mesti lan acak soko (PARD): Bayangan mesti (ripple) utawa aperiodic (gangguan) soko saka voltase output daya-sumber saka nilai nominal. PARD wis ditulis ing MV pucuk-kanggo-puncak utawa RMS, ing bandwidth kasebut.

Saiki Peak:  Paling saiki sing sumber daya bisa nyedhiyani kanggo wektu ringkes. 

Peak daya:  Ing Absolute daya output maksimum sing sumber daya bisa gawé tanpa karusakan. Iku biasane uga ngluwihi kemampuan daya output dipercaya dadi lan kudu mung digunakake arang.

Power-sumber urutan:  Urut-urutan siji-lan mateni perlengkapan daya uga dibutuhake ing sistem karo macem-macem voltase operasi. Sing, voltase kudu Applied ing urutan tartamtu, digunakake sistem bisa rusak. Contone, sawise nglamar voltase pisanan lan tekan Nilai tartamtu, voltase liyane bisa ramped munggah, lan ing. Urutan dianggo ing mbalikke nalika daya dibusak, senajan kacepetan ora biasane minangka akeh saka masalah minangka siji-ing.

Remote on / off:  iki luwih disenengi ngalih kanggo nguripake daya Penyetor lan mateni. Power-sumber specifications data-sheet biasane detail paramèter dc kanggo remot ing / mati, listing lan mateni tingkat logika dibutuhake.

Remote pangertèn:  A sumber daya khas Pemantau voltase output lan feed bagean saka maneh kanggo sumber kanggo nyedhiyani angger voltase. Ing cara iki, yen output cenderung kanggo munggah utawa tiba, saran ngatur tegangan output sumber kang. Nanging, kanggo njaga output pancet ing mbukak, sumber daya sing bener ngawasi voltase ing mbukak. Nanging, sambungan saka output sumber daya kanggo mbukak sawijining duwe resistance lan saiki mili liwat wong-wong sing mrodhuksi tepak voltase sing nggawe prabédan voltase antarane output sumber lan mbukak nyata. Kanggo angger optimal, voltase panganan bali menyang sumber daya arep voltase mbukak nyata. Loro (plus lan minus) sambungan pangertèn remot sumber kang ngawasi voltase mbukak nyata, bagean saka kang banjur panganan bali kanggo sumber karo banget sethitik gulung voltase amarga saiki liwat loro sambungan pangertèn remot banget kurang. Minangka akibat, voltase Applied kanggo mbukak diatur.

Ripple:  rectifying lan nyaring asil output sing ngoper sumber daya kang ing komponen ac (ripple) sing nitih ing output dc sawijining. Frekuensi Ripple sawetara kaping integral saka frekuensi ngoper Konverter kang, kang gumantung ing topologi rate. Ripple punika relatif ora kena pengaruh dening mbukak saiki, nanging bisa melorot dening nyaring kapasitor external.

Nelusuri:  Nalika nggunakake macem-macem output daya Penyetor kang siji utawa luwih hasil tindakake liyane karo owah-owahan ing baris, mbukak, lan suhu, supaya saben njogo voltase output ceceg padha, ing toleransi ranging kasebut, bab nilai umum.


Post wektu: Apr-23-2018
WhatsApp Online Chat !