Protection Supply Power

Packages Power Supply

Ana sawetara ciri sing operasi impact daya-sumber. Antarane iku wong-wong dipunginaaken kanggo nglindhungi sumber, kang ana ing ngisor iki.

Overcurrent : A mode Gagal disebabake output mbukak saiki sing luwih saka kasebut. Iku winates dening kemampuan saiki maksimum saka sumber daya lan kontrol dening sirkuit pangayoman internal. Uga bisa ngrusak sumber daya ing sawetara kasus. Sirkuit cendhak antarane output daya-sumber lan lemah bisa nggawe sapunika ing sistem sing winates mung dening kemampuan saiki maksimum lan impedansi internal sumber daya. Tanpa matesi, saiki dhuwur iki bisa nimbulaké overheating lan ngrusak sumber daya uga mbukak lan Interconnects sawijining (ngambah papan sirkuit dicithak, kabel). Mulane, paling daya Penyetor kudu matesi (pangayoman overcurrent) saiki sing ngaktivasi yen output saiki ngluwihi maksimum kasebut.

Overtemperature:  A suhu sing ndhuwur Nilai kasebut sumber daya kang kudu nyegah utawa bisa nimbulaké Gagal daya-sumber. Suhu operasi gedhe banget bisa ngrusak sumber daya lan sirkuit disambungake menyang. Mulane, akeh Penyetor tugas sensor suhu lan sirkuit kagayut kanggo mateni sumber yen suhu operasi ngluwihi Nilai tartamtu. Ing tartamtu, semikonduktor digunakake ing sumber sing rawan kanggo Suhu ngluwihi watesan sing ditemtokake. Akeh Penyetor kalebu pangayoman overtemperature sing dipateni sumber yen suhu wates kasebut.

Overvoltage:  mode Gagal iki ana yen voltase output dadi ndhuwur Nilai dc kasebut, kang bisa nemtokke voltase dc gedhe banget sing kerusakan ing sirkuit mbukak. Biasane, kathah sistem elektronik bisa tahan nganti 20% overvoltage tanpa incurring sembarang karusakan permanen. Yen iki wawasan, pilih sumber sing minimalake resiko iki. Akeh Penyetor kalebu pangayoman overvoltage sing dadi sumber mati yen voltase output ngluwihi jumlah kasebut. Pendekatan liyane iku zener diode crowbar sing ngayahi cukup saiki ing batesan overvoltage supaya ngaktivasi saiki daya-sumber matesi lan nutup mudhun.

Soft Mulai:  Inrush watesan saiki bisa perlu nalika daya pisanan Applied utawa nalika Boards anyar sing panas kepasang. Biasane, iki wis ngrambah sirkuit alus-wiwitan sing slows munggah dhisikan saka saiki lan banjur ngidini operasi normal. Yen kiwa ditambani, ing inrush saiki bisa generate puncak dhuwur daya saiki sing merbawani voltase output. Yen iki wawasan penting, pilih sumber karo fitur iki.

Undervoltage lockout:  Dikenal minangka UVLO, dadi sumber ing nalika tekan voltase input cukup dhuwur lan dipateni sumber yen voltase input tumiba ing ngisor nilai tartamtu. Fitur iki digunakake kanggo Penyetor operasi saka daya sarana uga daya baterei. Nalika nindakaken operasi adhedhasar daya baterei-UVLO disables sumber daya (uga sistem) yen cepot baterei dadi luwih sing irungnya voltase input sumber kang kurang banget kanggo ngidini operasi dipercaya.

Elektromagnetik Compatibility (EMC):  Melu Techniques desain sing nyilikake gangguan elektromagnetik (EMI). Ing ngalih-mode daya Penyetor, voltase dc diowahi menyang Cincang utawa ombak laser. Iki uwis, sumber daya kanggo generate panah-band swara (EMI) ing dhasar saka frekuensi ngoper lan harmonics sing kagandhèng. Ngandhut swara, produsen kudu nyilikake emisi radiated utawa conducted.

manufaktur Power-sumber nyilikake radiation EMI dening enclosing sumber ing kothak logam utawa semprotan nutupi cilik karo materi metallic. Produsen uga kudu mbayar manungsa waé kanggo tata letak internal sumber lan wiring sing dadi lan metu saka sumber, kang bisa generate gangguan.

Akèh gangguan conducted ing baris daya iku asil saka utama ngoper transistor utawa output rectifiers. Kanthi koreksi daya-faktor lan desain trafo tepat, sambungan saka sink panas, lan desain Filter, produsen daya-sumber bisa nyuda conducted gangguan supaya sumber bisa entuk EMI agensi peraturan persetujuan tanpa incurring biaya Filter gedhe banget. Tansah mriksa kanggo ndeleng sing Produsèn daya-sumber meets requirement saka standar EMI peraturan.


Post wektu: Apr-23-2018
WhatsApp Online Chat !