Напојување Пакети

ЗАШТИТА НА НАПОЈУВАЊЕ

пакети за напојување ќе влијае на ефикасноста, трошоците и големината се користи во потсистем моќта за управување со снабдување со електрична енергија. Затоа, процесот на селекција за купување на снабдување со електрична енергија треба да ги преземе стил пакет во предвид. Пакет стилови може да варираат од типот на отворен рамка без комплет со целосно затворен тип, како на стандард тули.

Во потрага по повеќе изворни DC-DC конвертор модули доведе до семејството на стандард "цигла" големини. Таму сега се "16-цигла" и "осма цигла" големини за да одат заедно со полно работно тули, половина тули, а во четврт-тули. И, густина на моќноста се качил надвор 50W / in.3 Многу од овие модули се меѓусебно со оние на многу производители, со што се обезбедува повеќе извори. Покрај тоа, pinouts од тули конвертори се сега де факто стандард, овозможувајќи заменливост помеѓу производите различни производители. Во моментов, дистрибуирани моќ архитектура (ДПА) систем тули може да прахосвам стотици вати. Табела 4-1 списоци на големина за секоја големина на тула. Општо земено, поголем големина, повисока максимална излезна моќност.


Време на мислењето: Април-23-2018
WhatsApp Online Chat !