Karakteristikat Power-Furnizim

Karakteristikat pushtet-furnizimit

Ka disa karakteristika të energjisë, furnizimit që ndikojnë në funksionimin e tyre:

Domethënie:  variacionin në tensionit të prodhimit DC si një funksion i kohës në tension të vazhdueshëm të linjës, ngarkesës, dhe temperaturën e ambientit.

Përgjigja Dynamic:  Një furnizimit me energji elektrike mund të jetë i punësuar në një sistem ku ka një kërkesë për të siguruar përgjigje të shpejtë dinamike ndaj një ndryshimi në fuqi ngarkesës. Kjo mund të jetë rasti për ngarkesën e mikroprocesorëve me shpejtësi të lartë me funksione të pushtet-menaxhimit. Në këtë rast, mikroprocesor mund të jetë në një gjendje të gatishmërisë dhe mbi komandues duhet të fillojnë ose të fikur menjëherë, e cila imponon rrymat e lartë dinamike me ritme të shpejta luftoj në furnizimin me energji elektrike. Për të akomoduar mikroprocesor, tension prodhimit furnizimi duhet të luftoj deri ose poshtë brenda një intervali të caktuar kohor, por pa tejkalim të tepruar. 

Efikasiteti:  Raporti i output-to-input pushtet (në për qind), të matur në një rrymë të caktuar të ngarkesës me kushtet e linjës nominale (Pout / PIN).

Ora holdup:  Koha gjatë së cilës tensionit të prodhimit një furnizimit me energji të mbetet brenda specifikimeve pas humbjes së pushtetit input.

Turr e tanishme:  Peak menjëhershëm aktuale input tërhequr nga një furnizimit me energji elektrike në anën tjetër-në.

Standardet ndërkombëtare:  Specifikoni kërkesat e sigurisë të një furnizimit me energji dhe IKE (ndërhyrje elektromagnetike) nivelet e lejueshme. 

Izolimi:  ndarja Electrical midis input dhe output i një furnizimit me energji elektrike të matur në volt. A jo i izoluar ka një rrugë DC midis input dhe output e furnizimit, ndërsa një furnizimit me energji të izoluar punëson një transformator për të eliminuar rrugën DC mes hyrje dhe dalje.

Rregullimi Line:  Ndryshimi në vlerën e tensionit prodhimit DC rezulton nga një ndryshim në tension të dhëna ac, specifikuar si ndryshim në ± TM ose ±%.

Rregullimi Load:  Ndryshimi në vlerën e tensionit prodhimit DC rezulton nga një ndryshim në ngarkesë nga e hapur-qark në maksimum-vlerësuarat aktuale e prodhimit, të përcaktuar si ndryshim në ± TM ose ±%.

Zhurma Output:  Kjo mund të ndodhë në furnizimin me energji elektrike në formën e breshëri të shkurtër të energjisë frekuencë të lartë. Zhurma është shkaktuar nga Ngarkimi dhe shkarkimi i capacitances parazitare në kuadër të furnizimit me energji elektrike, gjatë ciklit të saj operativ. Amplituda e saj është e ndryshueshme dhe mund të varet nga rezistencë e plotë të ngarkesës, filtrimin e jashtme, dhe se si ajo është e matjes. 

Trim tension prodhimit:  Most power supplies have the ability to “trim” the output voltage, whose adjustment range does not need to be large, usually about ±10%. One common usage is to compensate for the dc distribution voltage drop within the system. Trimming can either be upward or downward from the nominal setting using an external resistor or potentiometer.

Devijimi periodike dhe të rastit (PARD): pa dashje periodike (Ripple) ose aperiodic (zhurma) devijimi i tensionit të prodhimit të energjisë, furnizimit nga vlera e saj nominale. PARD shprehet ne TM kulmin-te-pik ose rms, në një Bandwidth të caktuar.

Peak aktuale:  maksimal aktual që një furnizimit me energji elektrike mund të sigurojë për periudha të shkurtra. 

Fuqia pik:  absolute Fuqia maksimale e prodhimit që një furnizimit me energji elektrike mund të prodhojë pa dëme. Kjo zakonisht është përtej aftësive të vazhdueshëm të besueshëm prodhimit të energjisë dhe duhet të përdoret vetëm rrallë.

Power-furnizim sekuenca:  Sequential të kthehet-në dhe jashtë e furnizimit të energjisë mund të jetë e nevojshme në sistemet me tensione të shumta operative. Kjo është, tensione duhet të zbatohet në një sekuencë të caktuar, përndryshe sistemi mund të jetë dëmtuar. Për shembull, pas aplikimit të tensionit parë dhe arrin një vlerë të veçantë, një tension i dytë mund të jetë rritur shumë, dhe kështu me radhë. Sekuenca punon në të kundërt, kur pushteti është hequr, edhe pse shpejtësia nuk është zakonisht sa më shumë e një problemi si të kthehet-në.

Remote on / off:  Kjo është e preferuar mbi çelsin për ta kthyer furnizimin me energji elektrike në dhe jashtë. Power-furnizimit specifikimet e të dhënave-fletë zakonisht detaje parametrat DC për të largëta on / off, duke renditur në dhe jashtë nivele logjike e nevojshme.

Remote kuptim:  Furnizimi me energji elektrike tipik monitoron tensionin e saj të prodhimit dhe ushqen një pjesë të saj përsëri në furnizimin për të siguruar rregullimin e tensionit. Në këtë mënyrë, në qoftë se prodhimi ka tendencë të rritet ose të bjerë, reagime rregullon prodhimin tensionit furnizimi së. Megjithatë, për të mbajtur një prodhim të vazhdueshëm në të ngarkesës, furnizimin me energji elektrike duhet në fakt të monitorojnë tensionin në ngarkesës. Por, lidhjet nga prodhimi i një furnizimit me energji për të ngarkesës së saj kanë rezistenca dhe aktual rrjedh përmes tyre që prodhon një rënie të tensionit që krijon një ndryshim të tensionit midis prodhimit e furnizimit dhe ngarkesës aktuale. Për rregullimin optimal, tension ushqyer përsëri në furnizimin me energji elektrike duhet të jetë tension aktuale ngarkesës. Dy (plus dhe minus) lidhjet e largëta furnizimin e kuptim të monitorojnë tensionin aktual ngarkesës, një pjesë e cila më pas është ushqyer përsëri në furnizimin me shumë pak rënie të tensionit, sepse aktuale nëpër të dy lidhjet e thella kuptim është shumë e ulët. Si pasojë, tension aplikuar për të ngarkesës është e rregulluar.

Gurgullimë:  korrigjimi dhe filtrimin e rezultateve të prodhimit të një switching furnizimit me energji në një komponent ac (gurgullimë) që shkon me kalë mbi prodhimin e saj DC. Frekuenca Ripple është një shumëfish përbërëse e frekuencës kalimi converter, e cila varet nga topologji converter. Ripple është relativisht e paprekur nga ngarkesës aktuale, por mund të jetë ulur me filtrim kondensator të jashtëm.

Ndjekja:  Kur përdorni output furnizimin me energji të shumta ku një ose më shumë rezultate të ndjekë një tjetër me ndryshimet në linjë, ngarkesës, dhe temperatura, kështu që secili mban të njëjtin tension prodhimit proporcional, brenda tolerancës së specifikuar ndjekja, në lidhje me një vlerë të përbashkët.


Ora Post: Apr-23-2018
WhatsApp Online Chat !