Fuqia Mbrojtja Furnizim

Paketat Furnizimi me energji elektrike

Ka disa karakteristika të tjera që operacion ndikimi pushtet-furnizimit. Ndër këto janë ato të punësuar për të mbrojtur furnizimin, të cilat janë të shënuara më poshtë.

Mbirrymës : Një regjim dështim i shkaktuar nga prodhimi aktual ngarkesës që është më i madh se i specifikuar. Ajo është e kufizuar nga aftësia maksimale aktuale të furnizimit me energji elektrike dhe kontrollohet nga qarqet e mbrojtjes së brendshme. Ajo gjithashtu mund të dëmtojë furnizimin me energji elektrike në disa raste. Qarqeve shkurtër në mes të prodhimit të energjisë, furnizimit dhe tokë mund të krijojnë rrymat brenda sistemit të cilat janë të kufizuara vetëm nga aftësia maksimale aktual dhe rezistencë e plotë të brendshëm të furnizimit me energji elektrike. Pa u kufizuar, kjo e tanishme e lartë mund të shkaktojë mbinxehje dhe dëmtojnë furnizimin me energji elektrike si dhe ngarkesën dhe interconnects saj (gjurmë bordit qark të shtypura, kabllo). Prandaj, furnizimet shumica e energjisë duhet të ketë kufizuar (mbrojtja e mbirrymës) aktuale që aktivizon në qoftë se prodhimi aktual kalon një maksimum të caktuar.

Overtemperature:  Një temperaturë që është mbi vlerën e caktuar furnizimin me energji elektrike duhet të parandalohet ose ajo mund të shkaktojë dështim të pushtetit-furnizimit. Temperatura e tepërt operativ mund të dëmtojë një furnizimit me energji elektrike dhe qarqeve të lidhura me të. Prandaj, shumë pajisje të punësojë një sensor temperature dhe të qarqeve të lidhur për të çaktivizuar furnizimin, nëse temperatura e saj operativ kalon një vlerë të veçantë. Në veçanti, Gjysem perçuesit përdorura në furnizimin janë të pambrojtur ndaj temperaturave përtej kufijve të tyre të caktuara. Shumë Furnizimet përfshijnë mbrojtjen overtemperature që kthen off furnizimin, nëse temperatura e kalon limitin e specifikuar.

Mbitensionit:  Kjo mënyrë dështimi ndodh nëse tension prodhimit shkon mbi vlerën e përcaktuar DC, e cila mund të imponojnë tension të tepërt DC që dëmton qarqet e ngarkesës. Në mënyrë tipike, ngarkesa elektronike e sistemit mund të përballojë deri në 20% mbitensionit pa pësuar ndonjë dëm të përhershëm. Nëse kjo është një konsideratë, përzgjidhni një furnizim që minimizon këtë rrezik. Shumë Furnizimet përfshijnë mbrojtjen mbitensionit që kthen furnizimin off nëse tension prodhimit tejkalon një shumë të caktuar. Një qasje tjetër është një levë Zener dioda që kryen mjaft aktuale në pragun overvoltage në mënyrë që ajo aktivizon aktual të energjisë-furnizimit kufizuar dhe ajo mbyllet.

Soft Fillimi:  turr Kufizimi i tanishëm mund të jetë i nevojshëm kur pushteti është i pari aplikohet ose kur bordet e reja janë të mbyllën të nxehtë. Në mënyrë tipike, kjo është arritur nga një qark butë-start që ngadalëson rritjen fillestare të tanishme dhe pastaj lejon funksionimin normal. Nëse nuk trajtohet, turr e tanishme mund të gjenerojnë një kulm të lartë të akuzuar aktuale që ndikon tensionit të prodhimit. Nëse kjo është një konsideratë e rëndësishme, përzgjidhni një furnizim me këtë funksion.

Nëntensioni lokaut:  I njohur si UVLO, ajo kthehet furnizimin në kur ajo arrin një tension të lartë të mjaftueshme të dhëna dhe fiket furnizimin nëse tension të dhëna bie nën një vlerë të caktuar. Ky funksion është përdorur për furnizimet që operojnë nga pushteti të shërbimeve, si dhe fuqinë e baterisë. Kur operuar nga fuqinë e baterisë me bazë UVLO pamundëson furnizimin me energji elektrike (si dhe e sistemit) në qoftë se shkarkimet bateri aq shumë sa që ajo bie tension të dhëna furnizim i është shumë i ulët për të lejuar funksionimin e besueshme.

Përputhshmëria elektromagnetike (EMC):  Përfshin teknikat e projektimit që minimizuar ndërhyrje elektromagnetike (EMI). Në furnizimin me energji elektrike switch-mode, një tension dc është konvertuar në një copëtuar ose një waveform pulsed. Kjo shkakton furnizimin me energji elektrike për të gjeneruar zhurmë të ngushtë-band (IKE) në themelor i frekuenca kalimi dhe harmoni e saj lidhur. Të përmbajë zhurmën, prodhuesit duhet emetimet rrezatuar ose kryer minimizuar.

prodhuesit Power-furnizimit minimizuar EMI rrezatim duke bashkëngjitur furnizimin në një kuti metalike ose llak Veshje rasti me një material metalike. Prodhuesit gjithashtu duhet të i kushtoj vëmendje për paraqitjen e brendshëm të furnizimit dhe instalime elektrike që shkon në dhe jashtë e furnizimit, të cilat mund të gjenerojnë zhurmë.

Shumica e ndërhyrjes kryer në vijën e energjisë është rezultat i tranzitor kalimi ose prodhimit rectifiers kryesore. Me korrigjim pushtet-faktor dhe dizajn të duhur transformator, lidhje të lavaman ngrohjes, dhe dizajn filtër, prodhuesi pushtet-furnizimit mund të zvogëlojë kryer ndërhyrje në mënyrë që furnizimi mund të arrijë IKE agjenci rregullatore miratimet pa shkaktohen shpenzime të mëdha filtër. Gjithmonë kontrolloni për të parë se prodhuesi pushtetit furnizimit plotëson kërkesat e standardeve të rregullatore IKE.


Ora Post: Apr-23-2018
WhatsApp Online Chat !