Ciri kakuatan-Supply

ciri kakuatan-suplai

Aya sababaraha ciri kakuatan-suplai nu mangaruhan operasi maranéhna:

Kumalayang:  The variasi dina tegangan kaluaran dc salaku fungsi tina waktu dina tegangan konstan garis, beban, tur hawa ambient.

Respon dinamis:  A catu daya bisa jadi padamelan di sistem dimana aya sarat nyadiakeun respon dinamis gancang kana robahna kakuatan beban. Anu bisa dijadikeun hal keur beban tina microprocessors-speed tinggi jeung fungsi kakuatan-manajemén. Dina hal ieu, microprocessor meureun dina kaayaan siaga na kana paréntah eta kudu ngamimitian up atanapi mareuman geuwat, nu imposes arus dinamis tinggi jeung ongkos tanjakan gancang dina catu daya. Pikeun nampung microprocessor nu, tegangan output suplai urang kedah lamping kaluhur atanapi kahandap dina interval wanci tinangtu, tapi tanpa overshoot kaleuleuwihan. 

Efisiensi:  Rasio kana daya kaluarannana-to-input (dina persen), diukur dina ayeuna beban dibikeun ku kaayaan garis nominal (Pout / Pin).

Waktos Holdup:  Time salila tegangan output hiji kakuatan suplai urang tetep aya dina spésifikasi handap leungitna kakuatan input.

Inrush ayeuna:  Peak sakedapan input ayeuna digambar ku catu daya di péngkolan-on.

Standar internasional:  Sebutkeun syarat kaamanan hiji kakuatan suplai urang jeung EMI (gangguan éléktromagnétik) tingkat allowable. 

Isolasi:  separation listrik antara asupan jeung kaluaran tina hiji catu daya nu diukur dina volt. A non-terasing boga jalur dc antara asupan jeung kaluaran tina suplai, sedengkeun hiji catu daya terasing employs a trafo pikeun ngaleungitkeun jalur dc antara asupan jeung kaluaran.

Perda garis:  Robah dina nilai tina tegangan kaluaran dc hasilna ti parobahan dina tegangan input ac, dieusian salaku parobahan dina ± mV atanapi ±%.

Perda beban:  Robah dina nilai tina tegangan kaluaran dc hasilna ti parobahan dina beban tina buka-circuit mun ayeuna kaluaran maksimum-dipeunteun, dieusian salaku parobahan dina ± mV atanapi ±%.

Kaluaran noise:  Ieu bisa lumangsung dina catu daya dina bentuk bursts pondok énergi frekuensi tinggi. Noise disababkeun ku ngecas na discharging of capacitances parasit dina catu daya salila siklus operasi na. Amplitudo nyaeta variabel na tiasa gumantung kana beban impedansi, nyaring éksternal, sarta kumaha éta ukur. 

Tegangan kaluaran motong:  Most power supplies have the ability to “trim” the output voltage, whose adjustment range does not need to be large, usually about ±10%. One common usage is to compensate for the dc distribution voltage drop within the system. Trimming can either be upward or downward from the nominal setting using an external resistor or potentiometer.

Periodik na acak simpangan (PARD): dihoyongkeun periodik (ripple) atanapi aperiodic (noise) simpangan tina tegangan kaluaran kakuatan-suplai tina nilai nominal na. PARD geus dinyatakeun dina mV puncak-to-puncak atanapi rms, dina rubakpita ditangtukeun.

Ayeuna puncak:  The maksimum ayeuna nu hiji catu daya bisa nyadiakeun pikeun période ringkes. 

Puncak kakuatan:  The mutlak daya kaluarannana maksimum nu hiji catu daya bisa ngahasilkeun tanpa karuksakan. Ieu ilaharna ogé saluareun kamampuhan daya kaluarannana dipercaya kontinyu jeung kudu ngan dipake jarang.

Kakuatan-suplai sequencing:  sequential péngkolan-on sareng mareuman sahiji suplai kakuatan bisa jadi diperlukeun dina sistim jeung sababaraha tegangan operasi. Hartina, tegangan kudu dilarapkeun dina runtuyan husus, disebutkeun sistem bisa ruksak. Contona, sanggeus nerapkeun tegangan munggaran tur eta ngahontal nilai husus, mangrupa tegangan kadua bisa ramped up, jeung saterusna. Sequencing jalan dina arah sabalikna lamun kakuatan anu dikaluarkeun, najan speed teu biasana jadi loba masalah sakumaha péngkolan-on.

Jauh on / off:  Ieu pikaresep leuwih saklar ngahurungkeun suplai kakuatan sareng mareuman. Kakuatan-suplai spésifikasi data-lambar biasana jéntré parameter dc keur jauh on / off, Listing nu ngaktipkeun sareng mareuman tingkat logika diperlukeun.

Jauh rasa:  A catu daya has monitor tegangan output sarta eupan nyangkokkeun sabagian eta deui suplai nu nyadiakeun Perda tegangan. Ku cara kieu, lamun output nuju naek atanapi turun, eupan balik teh ngatur tegangan output suplai urang. Najan kitu, pikeun ngajaga kaluaran konstan dina beban, anu catu daya kedah sabenerna ngawas tegangan dina beban. Tapi, sambungan ti kaluaran mangrupa kakuatan suplai pikeun beban na mibanda daya tahan sarta arus anu ngamalir ngaliwatan aranjeunna anu ngahasilkeun nurunna tegangan nu nyiptakeun bédana tegangan antara output suplai urang jeung beban nu sabenerna. Pikeun angger optimal, tegangan fed deui ka catu daya kedah tegangan beban sabenerna. Dua (tambah jeung dikurangan) sambungan rasa jauh suplai urang ngawas tegangan beban sabenerna, nyangkokkeun sabagian anu satuluyna fed deui suplai jeung saeutik pisan nurunna tegangan kusabab arus ngaliwatan dua sambungan rasa jauh pisan low. Salaku konsekuensi a, tegangan dilarapkeun ka beban anu diatur.

Ripple:  Rectifying sarta nyaring hasil output hiji switching kakuatan suplai di hiji komponén ac (ripple) nu rides on kaluaran dc na. Frékuénsi Ripple mangrupakeun sabagian sababaraha integral frékuénsi switching nu converter urang, nu gumantung kana topology converter. Ripple relatif unaffected ku beban ayeuna, tapi bisa turun ku nyaring kapasitor éksternal.

Nyukcruk:  Lamun maké sababaraha kaluaran suplai kakuatan whereby salah sahiji atawa leuwih outputs turutan sejen kalawan parobahan dina garis, beban, tur hawa, supaya unggal mertahankeun tegangan kaluaran sabanding sami, aya dina kasabaran tracking dieusian, kalayan hormat ka nilai umum.


Pos waktos: Apr-23-2018
WhatsApp Online Chat !