Protection Supply kakuatan

Bungkusan Power Supply

Aya sababaraha ciri séjén nu operasi dampak kakuatan-suplai. Diantara ieu jelema padamelan ngajaga suplai, anu dibéréndélkeun di handap.

Overcurrent : A mode gagalna disababkeun ku output beban ayeuna nu geus gede ti ditangtukeun. Hal ieu dugi ku kamampuhan ayeuna maksimum nu catu daya sarta dikawasa ku sirkuit panyalindungan internal. Éta ogé bisa ngaruksak catu daya dina sababaraha kasus. Sirkuit pondok antara kaluaran kakuatan-suplai na taneuh bisa nyieun arus dina sistem nu dugi ukur ku kamampuhan ayeuna maksimum sarta impedansi internal tina catu daya. Tanpa ngawatesan, ayeuna tinggi ieu bisa ngabalukarkeun overheating sarta ngaruksak catu daya ogé beban sarta interconnects na (ngambah circuit board dicitak, kabel). Ku alatan éta, paling suplai kakuatan kudu boga ngawatesan (perlindungan overcurrent) ayeuna anu ngaktifkeun lamun kaluaran ayeuna ngaleuwihan maksimal dieusian.

Overtemperature:  A hawa anu geus luhur nilai dieusian daya suplai urang kudu dicegah atawa bisa ngabalukarkeun kakuatan ngaruksakna-suplai. Hawa operasi kaleuleuwihan tiasa ngaruksak hiji catu daya sarta sirkuit dihubungkeun jeung eta. Ku alatan éta, loba suplai employ sensor suhu sarta sirkuit nu dimaksudkeun pikeun mareuman suplai lamun suhu operasi na ngaleuwihan hiji nilai husus. Dina sababaraha hal, semikonduktor dipaké dina suplai anu rentan ka hawa saluareun wates maranéhna dieusian. Loba suplai kaasup panyalindungan overtemperature nu pareum suplai lamun suhu ngaleuwihan wates dieusian.

Overvoltage:  modeu gagalna Ieu lumangsung lamun tegangan kaluaran mana luhur nilai dc nu dieusian, nu tiasa maksakeun tegangan dc kaleuleuwihan nu Karuksakan di sirkuit beban. Ilaharna, beban sistem éléktronik bisa tahan nepi ka 20% overvoltage tanpa incurring karuksakan permanén. Lamun ieu téh tinimbangan a, milih suplai nu ngaminimalkeun resiko ieu. Loba suplai kaasup panyalindungan overvoltage nu kabukti suplai nu kaluar mun tegangan kaluaran ngaleuwihan jumlah dieusian. Pendekatan sejen nyaéta zener dioda linggis anu konduktor cukup ayeuna di ambang overvoltage meh ngaktifkeun arus kakuatan-suplai ngawatesan na eta shuts handap.

Lemes Mimitian:  Inrush watesan ayeuna bisa jadi diperlukeun nalika kakuatan anu munggaran dilarapkeun atanapi nalika papan anyar anu panas plugged. Ilaharna, ieu kahontal ku circuit lemes-mimiti nu slows kebangkitan awal ayeuna lajeng ngamungkinkeun operasi normal. Mun ditinggalkeun untreated, anu inrush ayeuna bisa ngahasilkeun hiji puncak tinggi ngecas ayeuna nu tabrakan tegangan kaluaran. Upami ieu mangrupa tinimbangan penting, milih suplai kalawan fitur ieu.

Undervoltage Lockout:  Dipikawanoh salaku UVLO, nu kabukti supply on lamun ngahontal tegangan input cukup luhur sarta pareum suplai lamun tegangan input ragrag handap hiji nilai nu tangtu. Fitur ieu dipaké pikeun suplai operasi tina kakuatan utiliti ogé daya batre. Nalika dijalankeun ti kakuatan dumasar batré-UVLO disables daya suplai (kitu oge sistem) lamun discharges batré jadi loba nu pakait tegangan input suplai urang teuing low pikeun diturutan operasi dipercaya.

Éléktromagnétik kasaluyuan (EMC):  ngalibatkeun téhnik desain anu ngaleutikan gangguan éléktromagnétik (EMI). Dina switch-mode power supplies, a tegangan dc dirobah ka dicincang atawa gelombang pulsed. Ieu ngabalukarkeun kakuatan suplai keur ngahasilkeun sempit-band noise (EMI) di dasar frékuénsi switching na harmonik na pakait. Pikeun ngandung noise, pabrik kudu ngaleutikan émisi radiated atawa dipigawé.

pabrik kakuatan-suplai ngaleutikan radiasi EMI ku enclosing supply dina kotak logam atawa menyemprot palapis kasus ku bahan logam. Pabrik ogé kudu nengetan tata perenah internal asupan jeung wiring nu mana asup jeung kaluar tina suplai, anu bisa ngahasilkeun noise.

Kalolobaan gangguan dilakukeun dina garis kakuatan mangrupa hasil utama switching transistor atawa output panyaarah. Kalawan koreksi kakuatan-faktor jeung desain trafo ditangtoskeun, sambungan tina tilelep panas, jeung desain filter, produsén kakuatan-suplai bisa ngurangan dilakukeun gangguan ambéh suplai nu bisa ngahontal EMI agénsi pangaturan approvals tanpa incurring ongkos filter kaleuleuwihan. Salawasna pariksa ningali yén produsén kakuatan-suplai meets sarat tina standar EMI pangaturan.


Pos waktos: Apr-23-2018
WhatsApp Online Chat !